Zloženie: morská riasa Agar.
Výživové hodnoty v 100g výrobku:
energetická hodnota: 25,2 kJ / 6 kcal;
tuky: 0 g;
sacharidy: 76,2 g;
bielkoviny: 1,6 g.
Krajina pôvodu: Čína.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Použitie: Morská riasa Agar je veľmi obľúbená v japonskej a čínskej kuchyni. Jedná sa o vegetariánsku alternatívu želatíny, ktorú dokáže skvele zastúpiť. Má neutrálnu chuť a vôňou, čo zvlášť oceníte pri príprave marmelád, pudingov, želé či domácich rastlinných mliek a krémov. Agar možno rozpúšťať vo vode, ovocných šťavách aj zeleninových vývaroch (napr. pri výrobe aspikov).
Vyskúšajte agar tiež ako prírodný stužovač šľahačky!
Príprava: 7 g agar prášku na 1L tekutiny. Nutné uviesť do varu. Pevnej konzistencie dosiahnete už pri izbovej teplote.
TIP: Agar má silnejšiu želírovaciu schopnosť ako klasická želatína, preto stačí použiť menšie množstvo.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.