Zloženie: fazuľa adzuki.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1387 kJ / 331 kcal;
tuky: 0,5 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g;
sacharidy: 59 g;
cukry: 2 g;
bielkoviny: 22 g;
soľ: < 0,01 g.
Krajina pôvodu: Čína / Mjanmarsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie: Fazuľa Adzuki – tmavo červenej až hnedej farby o veľkosti pol centimetra je veľmi obľúbená v Ázii, odkiaľ tiež pochádza (Čína). Je tradičnou súčasťou kuchyne a pripravuje sa vďaka jemne sladkastej a výrazne orechovej chuti na slano aj na sladko.
Adzuki alebo tiež azuki sú výbornou prílohou, pridať ich môžeme do nátierok, šalátu so zeleninou, omáčok, dusených zmesí na paprike, karbanátku či guličiek. Deťom z nich môžeme pripraviť čokoládový krém alebo brownies. Adzuki sú rovnako ako mungo vhodné na klíčenie.
Príprava: Fazuľu najprv namáčame zhruba na 7 hodín, ideálne cez noc. Potom vodu zlejeme a varíme vo vode nové asi 50 minút v obyčajnom hrnci alebo 15 – 20 minút v hrnci tlakovom.
Tip: Adzuki soľte ku koncu varenia alebo až po uvarení, zmäkne skôr.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.