Zloženie: čierna soľ v rýdzo panenskej podobe
Krajina pôvodu: India
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Použitie: Na ochutenie teplých aj studených pokrmov a nápojov. Má výraznú vajíčkovú chuť.
Táto jedinečná soľ sa získava pomalým pražením himalájskej kamennej soli s dreveným uhlím. Vďaka stopovým zlúčeninám (najmä síry a železa) má špecifickú farbu, chuť a silnú vôňu pripomínajúcu vajcia. Ide o špecialitu indickej kuchyne, ktorú nie je možné jednoducho použiť namiesto klasickej soli. Jej vôňa môže byť najprv nepríjemná, skvele sa však hodí k pokrmom indickej kuchyne a vegáni ocenia chuť vajec, ktorú dodá vegánskym pokrmom. Kala Namak je aj veľmi zaujímavá z hľadiska Ayurvédy.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.