Má málo kalórií, veľa vlákniny, vitamín A v až šialenom množstve, žiadny tuk a žiadny cholesterol. V skutočnosti vitamín A mrkva neobsahuje, obsahuje však beta-karotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Keď sme pri beta-karoténe, podľa amerických štúdií, ak by ste jedli veľa mrkvy a paradajok, budete mať krásnu „opálenú“ pokožku, ale bez slnka. Vďaka mrkve bojujete proti rakovine, pretože beta-karotén pred ňou chráni bunkové steny. Rovnako predchádzate chorobe zvanej diabetes typu 2. Ak touto chorobou trpíte, mrkvy môžete jesť bez výčitiek, koľko chcete. Napomáha k zdravému srdcu. Zaradená medzi najzdravšie potraviny vôbec, mrkva bojuje proti koronárnemu ochoreniu srdca, najmä u žien a najmä, ak ju jedia vo vyššom množstve.
Zeleninové chipsy – Verdure
Vákuovo fritovaná zelenina je nový spôsob úpravy zeleniny a ovocia, vďaka ktorému sa “uchrumkavia” pri teplote cca 80 – 105 stupňov Celzia Sú síce fritované, ale nie tak, ako sme zvyknutí. Nízka teplota zabezpečí, že zelenina zostane bez karcinogénov a olej do nej neprenikne. Na fritovanie sa používa hroznový olej. Vákuum sa postará o úžasnú chrumkavosť. Vitamíny, minerály a najmä vláknina ostanú a vy si môžete vychutnávať zdravé chrumkanie.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.