Zloženie: tmavý trstinový cukor Demerara.
Výrobok môže obsahovať: arašidy a iné orechy.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1696 kJ /399 kcal;
tuky: <0,1 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 99,4 g;
cukry: 99,4 g;
bielkoviny: <0,2 g;
soľ: <0,3 g.
Krajina pôvodu: Maurícius.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C.
Použitie: Ideálne do ovocných tort a koláčov, perníkov, pudingov a čatní. Cukor má príjemnú medovú vôňu a chuť. Obsahuje zvyškovú melasu bohatú na minerálne látky. Možno použiť všade tam, kde netrváme na čistej bielej farbe konečného pokrmu.
TRSTINOVÝ CUKOR DRY DEMERARA
V dnešnej dobe existuje nespočetné množstvo alternatív a náhrad cukru, od umelých sladidiel až po tie prírodné (Stévia).
Demerara cukor je menej známy druh, ktorý väčšina z nás mylne považuje za klasický hnedý cukor.
V čom je teda rozdiel?
Na rozdiel od hnedého cukru, ktorý je vlastne rafinovaný biely cukor s troškou pridanej melasy, Demerara má zrnitú štruktúru, svetlo hnedé jantárové sfarbenie a ponúka prirodzene karamelovú chuť bez pridania melasy a rafinácie. Väčšie zrná zostávajú chrumkavé dokonca aj po upečení. Vyrába sa z prvej kryštalizácie pri spracovaní cukrovej trstiny do podoby cukrových kryštálov, čím si uchováva 1-2% prírodnej trstinovej melasy.
Minimálne spracovanie je tak zodpovedné za jeho výnimočnú chuť, textúru a množstvo živín.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.