Zloženie: 100% píniové orechy.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2816 kJ / 673 kcal;
tuky: 68,4 g;
nasýtené mastné kyseliny: 4,92 g;
sacharidy: 13,1 g;
cukry: 3,6 g;
vláknina: 3,7 g;
bielkoviny: 13,7 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Rusko.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Použitie: Píniové oriešky sa botanicky neradia medzi orechy, jedná sa o jedlé jadrá semien juhoeurópskych borovíc, však vďaka svojmu vzhľadu získali toto označenie. Vďaka náročnému zberu sú pínie čiže cédrové semienka pomerne drahou potravinou.
Jedná sa o typickú surovinu pre taliansku kuchyňu, kde sa používa do pest, chlebov, k cestovinám, ako korenie a vďaka svojej jemne sladkastej a maslovej chuti tiež pri príprave dezertov. Tradične sa pridávajú aj do omáčky tarator zo Stredného východu, čo je krémová pasta z pínií, chleba, cesnaku, mlieka a olivového oleja.
Pínie môžeme tiež pražiť, čím sa zvýrazní ich chuť. Takto pripravené semienka sú vhodné ako posyp múčnikov, zeleninových aj ovocných šalátov, polievok alebo zmrzlín.
TIP: Vyskúšajte pesto z medvedieho cesnaku!
Rozmixujte umyté a osušené listy medvedieho cesnaku, hrsť opražených píniových orieškov, trochu olivového oleja, trochu soli a kajenského korenia. Vzniknutým pestom naplňte pohár, povrch pokvapkajte olejom, uzavrite a skladujte v chladničke.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.