Zloženie: pšeničný bulgur celozrnný *.
* alergén
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1512 kJ / 380 kcal;
tuky: 1,7 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g;
sacharidy: 73 g;
cukry: 2,8 g;
bielkoviny: 11 g;
soľ: 0,12 g.
Krajina pôvodu: Turecko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie: Bulgur vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou po okraj bulguru, osolíme a povaríme na miernom ohni 5-7 minút. Väčšina vody sa do tej doby vsiakne, ak by bolo prebytočnej vody veľa, bulgur scedíme. Hrniec odstavíme z ohňa, priklopíme pokrievkou a necháme ešte 5-10 minút dôjsť, kým bulgur úplne nezmäkne. Takto pripravený bulgur môžeme ďalej smažiť, dusiť, zapekať. Bulgur je vhodná príloha namiesto ryže či zemiakov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.