Zloženie: semená žeruchy BIO.
Krajina pôvodu: Rakúsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie: Vedľa vyklíčených lístkov môžete konzumovať tiež lístky dospelých rastlín. Vďaka silnej aróme je žerucha vhodná tiež na korenenie.
Žeruchové výhonky obsahujú vitamín C,A,B, vápnik, fosfor, železo. Posilňujú črevnú flóru a imunitný systém.
Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do čistej nakličovacej nádoby. Necháte 5-6 dní nakličovať v tme a potom 2 dni na svetle. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí plieseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou. Semienka musia byť mäkké. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku!
Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.