Zloženie: pšeničná múka hladká manitoba.
Môže obsahovať sójové bôby,sezam, obsahuje lepok!
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1451 kJ / 342 kcal;
tuky: 1 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g;
sacharidy: 70 g;
cukry: 1,8 g;
bielkoviny: 12 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste. Tento produkt obsahuje max. 15,5%vlhkosti. Podlieha prirodzenému úbytku hmotnosti.
Obsah soli je výlučne kvôli prirodzenému obsahu soli.
Použitie: Múka Manitoba je vyhľadávaná mnohými kváskovými žienkami pre jej úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít – croissantov, bagetiek či iných špecialít. Ideálna na prípravu chleba aj na sladké pečenie, na prípravu pizza cesta, štrúdle, focaccia, koláčov, briošiek ale aj na prípravu omáčok béchamel a ďalších.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”. Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.