Zloženie: 100% olej lisovaný za studena zo semien granátového jablka BIO
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 3701 kJ / 884 kcal;
tuky: 99,5 g;
nasýtené mastné kyseliny: 17,8 g;
sacharidy: 0 g;
cukry: 0 g;
bielkoviny: 0 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie: Skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 C. Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov. .
Použitie: vnútorne – ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku, studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla, vonkajšie použitie – zamiešajte do krému, masážneho oleja poprípade pleťovej vody.
Olej z granátového jablka je unikátny prírodný produkt – je jeden zo šiestich olejov, ktoré obsahujú konjugované mastné kyseliny. Konjugované mastné kyseliny sú mastné kyseliny so striedaním dvojitej väzby. Žiadny iný rastlinný olej všeobecne známi alebo ľahko dosiahnuteľný neobsahuje takéto zlúčeniny. Konjugované mastné kyseliny sú dôležité, pretože zabezpečuje metabolizmus na niekoľkých miestach v syntéze prostaglandínov z kyseliny arachidónovej. To z nich robí významné prírodné protizápalové lieky. Existuje len jeden ďalší zdroj konjugovaných mastných kyselín v súčasnej dobe- kyselina linolová (CLA).CLA je odvodená z kravských a ovčích produktov. Komplex bol pôvodne objavený asi pred dvadsiatimi rokmi vedcami, ktorý študovali rakovinotvorné procesy v spálenom mäso. V strede týchto látok, zistili, že CLA, jeden z najsilnejších chemikálií rakoviny a má preventívny charakter. Stovky vedeckých prác boli zverejnené na CLA, vrátane klinických štúdií. CLA zabraňuje rakovine, pôsobí proti ateroskleróze a bojuje s obezitou. Je tiež používaný v kozmetickom priemysle ako anti-aging kozmetické zložky. Chemicky, CLA je 18 uhlíková mastná kyselina. Olej obsahuje komplex mastných kyselín, 80% z toho sú 18 uhlíkové mastné kyseliny. Tieto mastné kyseliny s tromi väzbami – striedajú dvojité väzby sa nazývajú trienoic, zatiaľ čo mastné kyseliny obsahujúce CLA majú dve dvojitej väzby, a sú nazývané dienoic. Výskum potvrdil, že trienoic mastné kyseliny, ktoré sa napríklad vyskytujú v granátovom oleji, majú silnejšie proti rakovine aktivity ako dienoic mastné kyseliny, ktoré tvoria CLA v bežných produktoch. Okrem trienoic kyseliny, olej z granátového jablka má ďalšie významné bioaktívne látky, napríklad, je najbohatším známym zdrojom rastlinných fytoestrogénov- hormóny dosahujú veľmi pozitívne výsledky pri liečbe menopauzálnych symptómov (návaly horúčavy, potenie, zmeny nálady, vaginálna suchosť a znížené libido) Olej prispieva k prevencii rakoviny prsníka a má celkovo pozitívny vplyv na hormonálnu rovnováhu Rimonest preukázala, že olej zabraňuje vzniku rakoviny kože , pokožku zmäkčuje, ochraňuje a vyživuje, posilňuje epidermis, ktorý môže pomôcť pri riešení drobných vrások.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.