Zloženie: brezový cukor xylitol.
Glikemický index brezového cukru: GI = 7
(pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100)
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1004 kJ / 204 kcal;
tuky: 0 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 100 g;
cukry: 0 g;
bielkoviny: 0 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Fínsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie: Na priamu spotrebu – sladidlo. Nadmerná konzumácia môže vyvolať laxatívne účinky.
- ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, preto sa nevytvára kyselina
- znižuje tvorbu zubného povlaku a spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
- znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
- podporuje tráviace procesy
- má o 40% menej kalórií a 75% menej uhľohydrátov ako bežný rafinovaný cukor
- zvyšuje tvorbu kolagénu
- znižuje riziko artritídy
Kedže má brezový cukor výrazné antibakteriálne účinky, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky ani pre droždie.Nie je teda vhodný na prípravu kysnutého cesta.
Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.