Zloženie: bezlepková zmes (kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný kukuričný škrob, lupinová múka, modifikovsný škrob maniokový, dextróza, zahusťovadlo guma guar, emulgátor sójový lecitín, kyselina askorbová), pšeničný škrob bezlepkový – vhodný pre bezlepkovú diétu, pšeno 6%, pohánka 6%, ľanové semienko 3%. slnečnicové semienko 3%, rasca 2%, soľ.
* alergény
Môže obsahovať stopy sezamu, oxidu siričitého.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1599 kJ / 382 kcal;
tuky: 5,5 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g;
sacharidy: 75,5 g;
cukry: 3,2 g;
bielkoviny: 6,5 g,
soľ: 0,6 g.
Krajina pôvodu: Česká republika
Návod na prípravu:
V domácej pekárni: 39 ml studenej vody, 500 g zmesi a 5 g čerstvého alebo sušeného droždia nasypte do miešacej nádoby a pečte na program “basic” (základná).
Klasická príprava: 390 ml vlažnej vody, 500 g zmesi a 5 g čerstvého alebo sušeného droždia miešame ručne alebo v robote 10 minút do hladka. Po vymiesení cesto necháme vyzrieť asi štvrť hodiny, potom vytvarujeme bochník na plech alebo do vymastenej formy. Necháme približne hodinu kysnúť v teple a potom pečieme pri teplote cca 200 ° C asi 60 – 70 minút.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.