Zloženie: kukuričný škrob, múka z ľanových semien 12%, pohánková múka 8%, hrachové vločky, ryžové vločky, rastlinná vláknina (psyllium), cukor, zahusťovadlo: guarová guma; jedlá soľ.
Môže obsahovať sóju.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1375 kJ /326 kcal;
tuky: 2,6 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 63 g;
cukry: 2,1 g;
bielkoviny: 6,1 g;
vláknina: 13 g;
soľ: 0,75 g.
Krajina pôvodu: Rakúsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred teplom.
TIP: Tmavý chlieb
Prísady: 500g Schär chlieb mix Muky tmavé, 550 ml perlivej minerálnej vody, 1lyžice cukru a trstinového sirupu, 40 ml oleje, 10 g soli, 10 g cukru, 25 g čerstvého drozdí.
Príprava: Drozdí rozpustíme v 50 ml vlažnej vody s 10 g cukru a necháme 10 minút napeniť. Múku, soľ, vodu, sirup, olej v tomto poradí dáme do hnetacieho stroja a hnetieme na strednej otáčky asi 2 minúty. Pridáme napenené drozdí a hnetieme po dobu 8 minút. Z cesta vytvarujeme kuli, ktorú dáme do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi jednu hodinu. Rúru predhrejeme na 190 ° C. Cesto vložíme do páčiaci formy a ostrým nožom urobíme zárezy. Pečieme 50 minút.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.