Zloženie: mletá múka z lúpaných mandlí
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2508kJ/607 kcal;
tuky: 53,01 g;
nasýtené mastné kyseliny: 5,08 g;
sacharidy: 3,90 g;
cukry: 3,50 g;
bielkoviny: 22,34 g;
soľ: 0,027 g.
Krajina pôvodu: Španielsko
Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Použitie: Mandľovú múku používame hlavne pri pečení, do tort a cukroviniek, do krémov, dezertov, môžeme z nej vyrábať aj mandľové mlieko a domáci marcipán, makróny. Múka je vhodná na sladké pečenie a cukrársku výrobu, rovnako tak s ňou možno nahradiť čiastočne bežnú múku.
Mandľová múka sa vyrába z najemno rozomletých mandlí. Môžete ju nahradiť časť klasickej múky alebo použiť iba múku mandľovú. Pokrmy ozdravíte, odľahčíte a dodáte im vyššiu výživnú hodnotu. Z mandľovej múky sa vyrábajú vyhlásené makrónky, môžete s ňou však ozvláštniť akékoľvek dezerty. Zmixujete z nej aj mandľové mlieko alebo pripravíte domáci marcipán. Na mandľovú múku nedajú dopustiť aj paleo nadšenci alebo celiatici, ktorí na nej oceňujú jej prirodzenú bezlepkovosť.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.