Zloženie: kokosový cukor*, pohánková múka*, ovsená múka* bez lepku, tapiokový škrob*, ľanová múka*, cejlónska škorica v prášku*, prášok do pečiva* (kukuričný škrob), odkyslovač vínny kameň, kypriaca látka: hydrgénuhličitan sodný), kakaový prášok* (2%,), zázvorový prášok* (0,6%), soľ, prášok bourbuonskej vanilky*, kardamómový prášok*, klinčekový prášok*
*z ekologického poľnohospodárstva.
Môže obsahovať stopy arašidov, orechov a sezamových semienok.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1522 kJ / 360 kcal;
tuky: 2,3 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g;
sacharidy: 74 g;
cukry: 40 g;
vláknina: 7 g;
bielkoviny: 7 g;
soľ: <1,67 g.
Krajina pôvodu: Bulharsko
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Použitie: Budete potrebovať 120 ml oleja alebo masla, 200ml mlieka alebo rastlinného mlieka. Rúru predhrejte na 200 °C. Pripravte si stredne veľký pekáč 20×24 cm alebo max. 22×25 cm, ktorý jemne vymastíte. Do misy vložte olej, mlieko a suchú zmes a miešajte, kým sa dobre nezmiešajú. Zmes rovnomerne rozložte na pripravený pekáč, pečte pri 190-200 °C 5 minút, potom znížte na 160-170°C a pečte 30-40 minút. Servírujte až po vychladnutí, cca. po 15-20 minútach.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.