Zloženie: 100% BIO Karobový prášok tmavý
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1255 kJ/300 kcal;
tuky: 0,65 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,09 g;
sacharidy: 49,1 g;
cukry: 40,5 g;
bielkoviny: 4,6 g;
soľ: 0,08 g.
Krajina pôvodu: Taliansko..
Skladovanie: Skladujte v suchu a tme.
Použitie: Používa sa ako náhrada kakaa, ktorá sfarbí jedlo tmavohnedo, ale nenahradí úplne typickú kakaovú vôňu. Karob má však svoju zvláštnu jemnú vôňu, ktorá sa dobre hodí do karobových bonbónov, tyčiniek, pečiva, kokteilov, zmrzlín, ovocných pomazánok, mliečnych produktov, omáčok i pečených fazúľ. Karob je bohatým zdrojom vlákniny pektínu, ktorý pomáha pri trávení a vylučovaní a je užitočný na zastavenie hnačky, pri zdvýhaní žalúdku a pri zvracaní. Obsahuje tiež lignín. Pektín i lignín majú prospešný vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu. V karobe sa nenachádza “teobromín” ako v čokoláde. Je vhodný ako náhrada čokolády zvlášť pre alergických ľudí na zložky čokolády.
Karob alebo chlieb svätojánsky je jedlý plod stalozelené rastliny Rohovníka obyčajného ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.