Zloženie: Škorica ceylonská mletá* BIO*
*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu
Použitie: Ceylonská škorica je najkvalitnejšou odrodou škoricovníka. Je silne aromatická, jej silica sa mimo potravinárstva využíva aj v likérnictve, vo voňavkárstve, v kozmetike alebo v liečiteľstve. Pravá škorica sa líši aj svetlejšou farbou. Vzhľad ale nie je to jediné, čo obe škorica odlišuje. Cejlónska škorica má naozaj delikátnu chuť, je sladkastá, jemná a dopĺňa ju jedinečnú arómu, ktorá nesmie chýbať v mnohých pokrmoch či nápojoch.
Celé kúsky cejlónskej škorice sa obvykle lúhujú. Jej jemná chuť sa skvele hodí na ochutenie sladkých jedál ako napr. kaše, múčniky, kompóty, či do pudingov, jablkových závinov. Celé zvitky škorice sa taktiež s obľubou pridávajú do horúcich nápojov, vareného vína alebo punča.
Osvedčila sa pri prevencii a liečení chrípky a prechladnutí, pre zvýšenie účinku sa môže kombinovať s medom. Aj na zlepšenie celkovej obranyschopnosti organizmu sa doručuje užívať denne lyžička škorice miešanej s medom v jogurte, čaji alebo inom nápoji.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.