Zloženie: šťava zo žihľavy dvojdomej, kyselina citrónová (regulátor kyslosti). Pasterizované.
energetická hodnota: 1,76 kJ / 0,42 kcal;
tuky: 0,5 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 5,4 g;
cukry: 0 g;
bielkoviny: 3,7 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Skladovanie: Po otvorení skladujte v chladničke, spotrebujte do troch týždňov od otvorenia. Uchovávať mimo dosah malých detí. Chrániť pred priamym slnkom.
Použitie: Vypiť 25 ml 1 – 2 krát denne minimálne pol hodiny pred jedlom. Pred každým použitím pretrepať. Maximálna denná dávka (50ml) obsahuje 49,9ml čistej žihľavovej šťavy. Nedoporučuje sa prekračovať maximálna denná dávka počas celého dňa. Produkt nemôže byť aplikovaný ako náhrada prestrej stravy. Výrobok nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy by sa mali pred použitím poradiť s lekárom. Usadenina na dne fľaše nie je na závadu. Farba, vôňa a chuť sa môžu mierne líšiť v závislosti od výrobnej šarže.
Žihľava je jednou z najvšestrannejších bylín. Od nepamäti sa žihľave priraďujú rôzne vlastnosti. V dávnych dobách sa ňou liečili rany a krvácanie. V Rímskej mytológii bola žihľava zasvätená Venuši a považovali ju za afrodiziakum. V ľudovom liečiteľstve ju doporučujú pri príznakoch problémov močových ciest a prostaty. Bylina žihľavy bola považovaná za účinný liek na chudokrvnosť.
Listy žihľavy sú bohaté na: chlorofyl, betakarotén, fytoncídy, xantofyly (antioxidanty), triesloviny, vitamín C, glukokininy a minerály: draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, kremík. Žihľavové listy tiež obsahujú vitamín K, B2, kyselinu pantoténovú a oxid kremičitý.
Žihľava pomáha inhibovať zápal v močovom ústrojenstve a tráviacom trakte. Stimuluje imunitný systém. List žihľavy sa používa vo výrobkoch pre starostlivosť o pleť, pri vypadávaní vlasov a ľahko sa mastniacich vlasoch. Železo a chlorofyl obsiahnuté v žihľave podporujú hlavne tvorbu červených krviniek a viazanie kyslíka na krv.
Žihľava pre žihľavovú šťavu pestovaná výhradne pre farmaceutické a kozmetické účely, spracovávaná najmodernejšími technológiami, pre zachovanie maximálneho množstva výživových hodnôt.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.