Zloženie: cukor, kukuričná múka, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakový škrob, kypriace látky (difosforečnan, uhličitany sodné), kakao, zmes korenia, zahusťovadlo: guma guar.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1549 kJ / 369 kcal;
tuky: 15 g;
nasýtené mastné kyseliny: 2 g;
sacharidy: 54 g;
cukry: 24 g;
bielkoviny: 3,5 g,
soľ: 0,11 g.
Krajina pôvodu: Česká republika.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Použitie: Obsah sáčku nasypeme do pripravenej nádoby, pridáme 2 vajcia, 125 ml oleja a 200 ml vody alebo mlieka a šľaháme elektrickým šľahačom 2 – 3 minúty. Na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný menší plech (cca 25×35 cm) rozotrieme cesto a pečieme pri teplote 175-180 ° C asi 15-20 minút. Prepečenie skontrolujeme špajdľou. Perník môžeme po vychladnutí prekrojiť na polovice, jednu natrieme lekvárom podľa chuti, druhú časť priklopíme na marmeládu. Pre vyšší korpus použijeme tortovú formu o 28-30 cm a perník krájame ako tortu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.