Zloženie: BIO macerát zo slnečnicovým olejom + výluh koreňa
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 3676 kJ/878 kcal;
tuky: 99,8 g;
nasýtené mastné kyseliny: 11,5 g;
mononenasýtené mastné kyseliny: 22,8 g;
polynenasýtené mastné kyseliny: 65,5 g;
sacharidy: 0 g;
cukry: 0 g;
bielkoviny: 0 g,
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie: Skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 C. Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov.
Použitie: Vnútorne – ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku, studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla, vonkajšie použitie – podľa potreby.
Mrkvový olej znižuje cholesterol, predchádza zápche, pomáha pri kožných chorobách, nedokrvení a oslabení organizmu. Chráni zrak. Znižuje riziko rakoviny pľúc. Jednoduchý spôsob ako znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Je vynikajúcou regeneračnou potravinou, ak sa človek cíti vyčerpaný alebo sa zotavuje. Mrkva je bohatá na vitamíny A, B a C a betakarotén ( vhodný pri opalovaní ). Okrem neho je bohatý aj na vitamíny D, E a K, z minerálov sú to vápnik, draslík, sodík, horčík, železo, fosfor, kremík a síra. Za lahodnú chuť mrkvového oleja je zodpovedný vysoký obsah sacharidov, ktorý sa počas zrenia a rastu mrkvy postupne znižuje. Obsahuje aj inú dôležitú rastlinnú vlákninu – pektín a éterický olej. Betakarotén však okrem toho chráni srdce a cievy, pôsobí protizápalovo a spomaľuje starnutie organizmu a pokožky.Ďalším pozitívnym účinkom mrkvy je, že neutralizuje voľné radikály, vďaka ktorým odvádza toxíny z tela, a tak sa v tele nevytvárajú karcinogény. Obsiahnutý pektín v mrkve sa stará o trávenie, vyprázdňovanie a upokojuje črevný trakt.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.